Marco Derksen

Mijn naam is Marco Derksen. Ik ben oprichter van Marketingfacts en oprichter/partner van strategisch adviesbureau Upstream. Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van technologie, innovatie en media inspireer, adviseer en begeleid ik organisaties in de verandering naar de nieuwe netwerksamenleving.

Na mijn studie scheikunde ben ik in 1991 gestart als wetenschappelijk medewerker aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (nu Radboud Universiteit) en later bij Organon (toen nog Akzo Nobel). Eind jaren negentig heb ik de overstap gemaakt naar marketing-communicatie. Na zes jaar te hebben gewerkt voor diverse adviesbureaus, ben ik in 2005 gestart als zelfstandig ondernemer.

Op dat moment heb ik de basis gelegd voor het huidige Upstream, een strategisch adviesbureau dat op basis van actuele marktkennis zich richt op het inspireren van organisaties, het geven van strategisch advies en het ondersteunen bij de implementatie van de digitale strategie. De afgelopen jaren heb ik gewerkt voor zowel profit als non-profit organisaties als Sanoma, ING, Rabobank, T-Mobile, UMC St Radboud, CITO, Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Wageningen University, Kennisnet, Verus, Bidfood (Deli XL), Telegraaf Media Groep en TUI Nederland.

Naast initiatiefnemer van Marketingfacts (één van de meest toonaangevende marketingblogs van Nederland) ben ik ook (mede-)oprichter van platformen als Foodlog, TravelNext, SportNext, EnergieNext, Arnhem Direct en nu dus ook Dagstage. Verder ben ik 4 jaar voorzitter geweest van het Interactive Advertising Bureau Nederland (IAB), de brancheorganisatie voor de online advertising en interactieve marketing industrie, en was ik ruim 8 jaar lid Raad van Toezicht VPRO. Tegenwoordig ben ik nog lid van het bestuur van poppodium Luxor Live en lid van de DDMA Privacy Auroriteit. Samen met Jan van Dijk ben ik sinds 2013 kerndocent van de leergang Leiderschap bij Digitale Transformaties aan de AOG School of Management, de post-academische opleider van Rijksuniversiteit Groningen.

Ik woon in Arnhem tegen de Veluwezoom aan waar ik samenwoon met mijn Gerjanne en onze twee dochters.

Organisatie: Upstream

Geen actuele advertenties

4 mensen die je volgt

Geen evaluaties