Hoe werkt Dagstage?

We brengen mensen bij elkaar die op werkgebied, van elkaar willen leren.

Toen wij Dagstage.nl begonnen om mensen de gelegenheid te bieden in andere keukens mee te kijken, wilden we mensen vooral laten leren van elkaar. Inmiddels weten we dat een fysieke dagstage voorlopig geen reële optie meer is bij veel organisaties. Maar het van elkaar leren en elkaar inspireren, dat blijft ons startpunt. En daar kunnen later ook weer dagstages aan worden toegevoegd.

We hebben de zomer van 2020 gebruikt om opnieuw achter de tekentafel te kruipen en Dagstage Corona-proof te maken. En we zijn er trots op dat we het uitgangspunt “van elkaar leren” zelfs hebben kunnen uitbreiden.

Job Buddy Dagstage Afbeelding van Andrew Martin via Pixabay

Via Dagstage kun je nu op zoek gaan naar een Buddy waar je mee kan sparren. Startpunt is dat je zelf talent, ervaring, kennis, vaardigheden (wat zijn we nog vergeten te noemen?) hebt waar je anderen mee kan helpen. En dat wat je hebt, ruilt met iemand anders die jou weer helpt om jouw doelstellingen te bereiken. Hoe we je gaan helpen bij je zoektocht? We gaan samen met jullie op zoek naar de beste manieren om de match tot stand te laten komen. We denken voor nu aan:

  • Aanmaken van je profiel waarin je vertelt wat je kunt geven en waar je naar op zoek bent. Zo kun je zelf ook door profielen van anderen struinen.
  • Zoom bijeenkomsten waar je mensen “spontaan” kan ontmoeten die net als jij iets komen brengen en die iets nodig hebben. Inhoudelijk met korte aftrap, “speeddaten” en nazit. Tijdens de korte ontmoetingen kun je kijken of er sprake is van een match en klik, zodat jullie een vervolgafspraak kunnen plannen.

Ok en wanneer je iemand gevonden hebt, hoe ga je dan verder? We hebben zelf gemerkt dat het uitstekend werkt om bijvoorbeeld maandelijks een afspraak met elkaar te plannen die je gebruikt om je doel(en) zo concreet mogelijk te maken en die je gebruikt om je doelen te bespreken met je Buddy, zodat zij of hij je daarbij kan helpen. De eerste stap is die leerdoelen waar je zelf mee aan de slag gaat, zo concreet mogelijk te omschrijven en elkaar daar bij te helpen. We gebruiken daar zelf bijvoorbeeld Google Docs voor (maar Whatsapp is daar wellicht ook middel voor) en hebben ook gemerkt dat het goed is niet 24 uur voor de afspraak nog even je doelen na te kijken, maar te zorgen dat je al in de aanloop naar de afspraak samen aan je doelen werkt. Tijdens de ontmoeting, online via bijvoorbeeld Zoom of wellicht een wandelafspraak in de buitenlucht of een dagstage (!), bespreek je elkaars leerdoelen en komen bijvoorbeeld vragen aan bod als:

  • Wat wil je leren, wat is je leerdoel?
  • Hoe gaat het met je en wat heb je afgelopen tijd gedaan?
  • Wat ga je komende week/maand doen?
  • Waar loop je tegenaan?
  • Wat waren je successen, waar werd je blij van?

En gebruik je fantasie om nog andere vragen toe te voegen. Voor ons is het ook een zoektocht en we nodigen je uit een profiel aan te maken, aan te geven wat je komt brengen en wat je wilt halen en aan de slag te gaan. Veel plezier!