Dagstage van Stephan Fellinger bij Funda

Korte samenvatting van de dagstage die Stephan heeft gelopen bij Funda.

 1. Waar en bij wie heb je een dagstage gelopen? Bij Funda, hét vastgoedplatform van makelaars voor consumenten en ondernemers, zoals ze zelf zeggen. Of wat het voor mij is: de plek waar je heengaat wanneer je een huis wil kopen of verkopen. Ik mocht een dag meelopen met Quintin Schevernels CEO van Funda of zoals hij het zelf noemt Chef d’Equipe van Funda. Quintin is verder als investeerder  op de achtergrond betrokken bij een aantal internetbedrijven.
 2. Wat kun je nog meer vertellen over deze organisatie? Funda bestaat als website al sinds 2001 en was oorspronkelijk een samenwerking tussen de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en uitgever Wegener. Wegener is sinds 2013 een aandeelhouder meer. Leuk weetje: Funda is een van de grootste vastgoed websites in de wereld.
 3. Wat was vooraf de reden om specifiek voor deze dagstage te kiezen? Funda is een platform waar je niet omheen kan wanneer je bezig bent in Nederland met je huis kopen of verkopen. En aangezien inmiddels veel platforms in buitenlandse handen zijn, was ik nieuwsgierig hoe het achter de schermen zou zijn van dit Nederlandse Internetbedrijf.
 4. Hoe verliep je ochtend en hoe zag je middag eruit? Ik mocht in de ochtend starten en actief meedoen met een workshop voor Funda mensen, met als onderwerp de DNA van Funda en wat dat in de dagelijkse praktijk voor jou betekent. Heel praktisch en in mijn ogen zouden veel meer organisaties dat moeten doen. De cultuur van een organisatie is/wordt/blijft op deze manier niet een vaag begrip of een powerpoint van de directie. Maar is/wordt een praktische manier hoe je dagelijks met anderen omgaat in en buiten je organisatie. Iets waar je met elkaar over moet praten en naar moet handelen.Tijdens de lunch mocht ik met Quintin aanschuiven bij een oud-collega die weliswaar niet meer werkte bij Funda, maar die heel bevlogen zijn ideeën deelden over de toekomst van Funda. Een soort Exit-gesprek. Mooi om te zien, oud medewerkers, vast of flexibel zijn je ambassadeurs.Na de lunch mocht ik meeluisteren bij het directieoverleg over de plannen voor de komende jaren. Blijft bijzonder dat organisaties je die kans geven.Op einde van de dag kijk ik mee bij de maandelijkse Allhands-presentaties aan alle medewerkers van Funda, waarbij resultaten en toekomst centraal staan. Veel presentaties van jonge bevlogen mensen die trots zijn om voor Funda te werken.

  Foto: Funda
 5. Wat had je van te voren niet verwacht….? Dat er zoveel mensen met een niet-Nederlandse achtergrond werken. Meer dan 15 nationaliteiten. De voertaal is ook Engels.
 6. Wat werd wellicht bevestigd? Dat er de komende jaren nog veel staat te gebeuren in de markt waar Funda actief is en dat Funda daar volop mee bezig is.
 7. Wat heb je geleerd? Handvatten hoe je de DNA van een organisatie praktisch toepasbaar maakt voor je mensen.
 8. Wat gaf het meeste plezier vandaag?Om de trots te ervaren van Funda mensen, die was aanstekelijk.
 9. Wat wil je verder nog kwijt? Dat ik hoop dat meer mensen een kijkje in de keuken bij Funda mogen nemen.
 10. Heb je al ideeën over een volgende dagstage? Nee nog niet, er staan er nog veel op mijn verlanglijst. Ik laat me verrassen in 2020.

Gerelateerde artikelen

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *